Ιαπωνία: 6,8 Ρίχτερ ξανά σήμερα μετά την προειδοποίηση για μεγασεισμό

Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, λένε οι σεισμολόγοι – Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε το Σάββατο τη νότια Θάλασσα του Οχότσκ, κοντά στις ακτές του Χοκάιντο της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 12:29 τοπική ώρα, χωρίς ωστόσο να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας. Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη λένε οι σεισμολόγοι.

Η Ιαπωνία εξέδωσε χθες-για πρώτη φορά, σύμφωνα με το NBC- προειδοποίηση σχετικά με την πιθανότητα ενός «μεγασεισμού» μετά τον ισχυρό σεισμό 7,1 Ρίχτερ που έπληξε τις νότιες ακτές της χώρας.

Οι σεισμολόγοι πραγματοποίησαν έκτακτη σύσκεψη και η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε τελικά, αυτό που χαρακτήρισε, «μεγάλη προειδοποίηση σεισμού», εκτιμώντας ότι η πιθανότητα ενός μεγάλου σεισμού ήταν σχετικά υψηλότερη από το συνηθισμένο, αλλά όχι ότι σίγουρα θα συμβεί στο προσεχές μέλλον.

Η ειδοποίηση εκδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης τοπική ώρα, λέγοντας στους πολίτες να είναι σε εγρήγορση αλλά να μην εκκενώσουν τα σπίτια τους. Οι αρχές τονίζουν λοιπόν, ότι η προειδοποίηση δεν σήμαινε ότι επίκειται μεγάλος σεισμός, αλλά ότι η πιθανότητα ήταν μεγαλύτερη από το συνηθισμένο.

«Ζητάμε από όλους τους πολίτες να ελέγχουν προσεκτικά κάθε νέα πληροφορία που εκδίδει η κυβέρνηση, να επιβεβαιώνουν την καθημερινή τους ετοιμότητα για σεισμό και να είναι έτοιμοι να εκκενώσουν αμέσως σε περίπτωση που απαιτηθεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα σε συνέντευξη Τύπου.

Σχετικά